• 08:00h - 16:00h
  • +387 59 373 552
  • gojko.bilkon@gmail.com
  • Српски језик
  • Deutsch
  • English

Bilećka konfekcija BILKON je preduzeće za proizvodnju tekstilne konfekcije osnovano 2013. godine. Bilkon ukupno ima 84 zaposlena radnika, a spoj je mladih i iskusnih konfekcionara. Menadžment čini visoko i srednje obrazovan, te viskoko stručni kadar sa dugogodišnjim iskustvom na istim i sličnim poslovima u tekstilnim firmama Bilećanka i Novoteks.

Fabrika se nalazi na adresi Peka Pavlovića bb u Bileći i smještena je u bivšoj zgradi Bilećanke. Bileća se nalazi u jugoistočnom dijelu BiH u Republici Srpskoj u blizini granice sa Crnom Gorom. Tu je raskrsnica putnih pravaca Sarajevo-Dubrovnik i Mostar-Podgorica. U blizini Bileće nalaze se četiri aerodroma Mostar na 90Km, Dubrovnik na 65Km, Podgorica u Crnoj Gori na 115Km i Tivat u Crnoj Gori na 98Km.

Ciljna grupa proizvoda za koji se opredijelio menadžment je proizvodnja zaštitne odjeće uglavnom po principu Lohn poslova za inostrane kupce. 70 do 80% kapaciteta se izvozi, a ostatak je za zadovoljavanje potreba domaće potrošnje. Proizvodnja u fabrici nije previše vezana za sezonu.

Svoju pozicioniranost na tržištu Lohn poslova Bilkon je obezbjedio strogim poštovanjem standarda i kvaliteta izrade te rokova isporuke o čemu najbolje svjedoči stalna saradnja sa partnerom HMT iz Njemačke i posebno sa svjetski poznatom firmom STIHL i HB protective wear.

Posjedujemo stručno osposobljen upravljački kadar, vlastitu radionicu za servisiranje opreme sa iskusnim majstorima te dobro obučenu radnu snagu.

MISIJA

Stalno praćenje inovacija kod prizvođača mašina za konfekciju i nabaka novih mašina kako bi se proizvodnja unaprijedila. Skoro smo nabavili i montirali mašinu za vezenje. Pored standardne konfekcijske opreme sve više korištenje automackih mašina (automata za izradu rupica, našivanje dugmadi, našivanje čička i etiketa, sječenje i zatapanje gurtni, izrada pojasa itd.)

Dalji razvoj proizvodnog asortimana menadžment vidi u osvajanju radne odjeće za ekstermno hladne i ekstremno tople uslove rada.